Bild опублікував розмову Шольца і Макрона про путіна, яка відбулася на 9 день війни в Україні

Bild опублікувала розмову Шольца і Макрона про Путіна, яка відбулася на 9 день війни в Україні

Німецька газета Bild опублікувала розмову між канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Франції Еммануелем Макроном за 4 березня 2022 року - на 9 день війни в Україні. Вони обговорювали свої телефонні розмови з російським диктатором володимиром путіним, які відбулися напередодні.

Bild пише, Шольц був здивований тим, що путін у розмові з ним не скаржився на санкції. У відповідь Макрон сказав, що і в розмові з ним путін також не скаржився. Шольц сказав, що путін виступав лише з презентаціями про своє бачення України.

"Він розповів мені про всі свої ідеї, як знайти компроміс. Він говорив про демілітаризацію, денацифікацію. І, — продовжив звітувати Шольц Макрону, — він попросив мене визнати Крим частиною росії. І незалежність цих республік".

Шольц зробив з цього такий висновок: "Нічого нового, прямо кажучи".

Також Шольц сказав Макрону, що пропонував путіну ︎організувати зустріч на вищому рівні: "Коли я його запитав, чи має бути рано, чи пізно зустріч по Україні з вами, мною, Зеленським і з ним, Путіним, він не відмовився повністю. Але назвав дві умови. По-перше, не повинно бути причин для припинення вогню. Потім він просто говорив про нас трьох: ти, я і він. Без Зеленського".

Путін також у розмові  висловлював ідеї теорії змови, Шольц про це сказав: "Потім він сказав, що українська делегація поїхала до Польщі, тому що вони хочуть поговорити з президентом Сполучених Штатів, щоб отримати їхні вказівки"...

Макрон відповів: "Дякую, це було дуже схоже на розмову, яку я мав з ним учора. Я думаю, що зараз він дуже налаштований йти до кінця. Наратив і жорстокість його телевізійного звернення, а також усі ініціативи, які він зробив у переговорах з громадськими організаціями в росії протягом останніх кількох годин, дуже тривожать. Відверто кажучи".

Обом було ясно, що путін радикалізувався і став непередбачуваним.

Нагадаємо, у червні 2022 року близькі до Єлисейського палацу ЗМІ опублікували повний текст розмови Макрона та путіна, яка сталася за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

У цій розмові Путін і Макрон обговорювали Мінські угоди, під час цього діалогу путін називав уряд України нелегітимним, дозволив себе таку фразу на адресу Макрона "слухай мене уважно", а також казав, що із задоволенням зустрінеться з президентом США Джо Байденом.