Сєвєродонецька МВА відкриває реабілітаційний центр

Сєвєродонецька МВА відкриває реабілітаційний центр

Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація прийняла рішення заснувати установу Комунальне некомерційне підприємство “Український реабілітаційний центр”. Незабаром він розпочне свою роботу.

Про це, як передає Сєвєродонецька МВА, повідомив керівник відомства Олександр Стрюк.

За його словами, установу очолив “молодий, амбітний, фаховий керівник, мешканець громади".

Згідно з розпорядженням керівника Сєвєродонецької МВА, на посаду генерального директора Центру призначили Ігоря Панова.

“Суспільство вже як півтора року живе в умовах «великої війни». Кожного дня найкращі сини та доньки України протистоять імперським амбіціям росії на полі бою. Багато наших захисників, захисниць та населення Луганщини отримують поранення та важкі травми у цій боротьбі. В таких умовах виникла потреба у створенні при Сєвєродонецькій міській територіальній громаді медичного закладу, який надавав би універсальну реабілітаційну допомогу постраждалим від бойових дій”, – йдеться у повідомленні.

Першочергове завдання новоствореного закладу – проводити реабілітацію луганчан, які встали на захист України, та громадян, що отримали поранення на території області. “Український реабілітаційний центр” надаватиме послуги з медичної, ортопедичної, психоневрологічної допомоги та протезуванням. У планах установи мати свою лабораторію з виготовлення надсучасних протезів кінцівок.

Також начальник Сєвєродонецької МВА зазначив, що найближчим часом планується підписання меморандумів, договорів та угод з державними, громадськими й міжнародними партнерами щодо співпраці та допомоги цьому проєкту.

Нагадаємо, раніше ми писали, як Сєвєродонецький Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю продовжує свою роботу в умовах війни.