Росіяни вивели з Луганщини частини 76-ї дивізії, - ISW

Росіяни вивели з Луганщини частини 76-ї дивізії

Російське військове командування розгорнуло частини російської 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (ВДВ) для посилення російських позицій біля Роботиного, передислоковані, ймовірно, з району Кремінної Луганської області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“ISW раніше спостерігала, що елементи майже всіх російських формувань ВДВ діють у районах, де українські сили проводять контрнаступальні операції, і ця бічна передислокація додатково свідчить про те, що російські сили можуть використовувати відносно елітні підрозділи для посилення критичних секторів лінії фронту”, – вважають аналітики Інституту.

Також в ISW повідомили, що російські війська раніше передислокували 7-му гвардійську гірську дивізію ВДВ з Херсонської області для підтримки оборони у східній і західній Запорізькій областях і перекинули інші сили ВДВ з Луганської області для оборони від українських контрнаступів на флангах Бахмута.

“Російське військове командування постійно покладалося на формування ВДВ і як наступальну, і як оборонну силу, і вони, ймовірно, деградували з високого оперативного темпу. Деградація цих сил, ймовірно, послабить здатність росії підтримувати складні оборонні операції та майже напевно завадить будь-якому наміру росії відновити масштабні наступальні операції, які в основному покладаються на відносно елітну піхоту, якої росії зараз не вистачає”, – підсумували в Інституті.

Нагадаємо, раніше заступник Міністра оборони України Ганна Маляр повідомляла, що росіяни планують перегруповуватись та замінити війська у Луганській області.