Захід вам не допоможе. Як росія розхитує світову спільноту

 Захід вам не допоможе. Як росія розхитує світову спільноту

82% респондентів опитування із 27 країн вважають, що війна в Україні — це великий або значний ризик для світу в цілому, а 61% - що це є загрозою безпосередньо для їхньої країни. Про це говорить соцопитування Ipsos. Такі настрої активно використовує росія, маніпулюючи фактами та налаштовуючи світову спільноту проти допомоги Україні. “Сєвєродонецьк онлайн” проаналізував, чому країна-агресорка зосередила свої зусилля з пропаганди на теренах дружніх нам держав.

Новини про війну в Україні цікавлять людей за кордоном

Соцопитування Ipsos свідчить, що відсоток повнолітнього населення у більшості з досліджених 27 країн світу, яких цікавлять новини з України, становить від 57% до 77%.
Найбільш зацікавлені — японці (89%) та шведи (83%), а ось малазійці — лише 49%.
Цікаво, що найбільше пильнують за подіями в Україні люди старші за 50 років (78%), бізнесмени (76%), а також ті, хто мають вищу освіту (73%).
Переймаються тим, що власна країна може стикнутися з ризиками, пов'язаними з російською агресією, — у Південній Кореї (77%) і Швеції (75%), Польщі (77%), Японії (87%).

Цільова аудиторія російської пропаганди — Захід

Країна-агресорка активно просуває проросійські наративи на Захід. Наповнює інфопростір маніпулятивними матеріалами та відвертими фейками, дискредитуючи Україну. Для росії - це спроба пояснити свою позицію. Надати світовим лідерам думок виправдання своїх злочинів. Один з яскравих прикладів, що “Буча – це інсценізація”. Цей російський наратив повторив прем'єр Угорщини Віктора Орбан.
За словами президента Володимира Зеленського, очільник вимагав доказів, що бучанські воєнні злочини не були інсценованими. Про це президент України розповів в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

Віктор Орбан не повірив відео- і фотоматеріалам з Бучі 

Тож дезінформаційна війна, яку веде росія, досягає своєї мети. Фейки та маніпуляції продовжують перенасичувати інформаційний простір. Люди плутаються у фактах, перестають довіряти ЗМІ. У різних країнах починають панувати незадоволення політикою держави щодо України

Похитнути авторитет Зеленського

Дискредитувати Володимира Зеленського — ціль російських пропагандистів. Більшість меседжів рф зазначають, що президент України - тиран, клоун та невіглас.
“Вважаю президента України Володимира Зеленського розповсюджувачем фейків. Як ще інтерпретувати той факт, що він категорично спростував існування у країні біолабораторій, назвавши питання про це анекдотом? Те, що кривавий клоун Зеленський бреше – очевидно. Питання в тому, бреше він свідомо чи через незнання. У рівній мірі можливі обидва варіанти. Перший — тому що він брехун, що вже неодноразово довів, другий – тому що лабораторії американські, американці справжні господарі в Україні та їм нема часу звітувати перед холуями, навіть найвищими, що вони роблять на території їхньої країни”, - заявляє https://mironov.ru/moya-pozitsiya/krovavyj-kloun-zelenskij-rasprostranitel-fejkov/ голова Соціалістичної політичної партії
“Справедлива Росія - Патріоти - За правду” Сергій Миронов.

Як реагує світ?

Згідно з соцопитуванням Ipsos у всьому світі, 74% респондентів вважають, що їхня країна повинна приймати українських біженців. Переважно так думають шведи (89%), нідерландці (86%), іспанці (85%) та поляки(84%). Найнижчий показник у Туреччині (53%).
Однак з початку війни підтримка у цьому питанні знизилася мінімум на шість пунктів у кожній з 10 опитаних країн Європейського Союзу — найбільше у Бельгії та Німеччині, а також у США.
Опитування проводилося серед 19 тисяч дорослих віком до 75 років з 25 березня по 3 квітня на платформі онлайн-опитування Ipsos Global Advisor.