На Запоріжжі ЗСУ прорвали оборонну "лінію Суровікіна", опублікована карта, — Bild

На Запоріжжі ЗСУ прорвали оборонну "лінію Суровікіна", опублікована карта, — Bild

Українським бійцям 82-ї окремої повітряно-десантної бригади вдалося прорвати "лінію Суровікіна", названу на честь нині скинутого та зниклого російського генерала Сергія Суровікіна. Українці проривалися з боями до двох кілометрів углиб території на Запоріжжі, контрольованої росією.

Німецька газета Bild проаналізувала опубліковане відео з російських дронів на під’їзді до села Вербове, яке, на думку видання, свідчить, що українські військові перехитрили російську армію.

︎Замість того, щоб, як очікувалося, атакувати важкою технікою, яка могла застрягти на загородженнях "зубах дракона", українські солдати пішки пройшли крізь танкові загородження та глибокі траншеї росіян.

Bild зазначає, що для прориву десятки українських безпілотників-камікадзе атакували російських військових на позиціях, убивши або відігнавши їх. Українська артилерія підтримувала наступ касетними бомбами, які також використовували проти російської піхоти. У результаті росіяни були змушені відступити від власної оборони, яку за кілька годин захопили українські військові.

Ще у вівторок увечері російські військові блогери повідомили про "критичну ситуацію біля Вербового".

"У середу вранці стало зрозуміло: росія відходить від основної лінії оборони, яку будували місяцями. Її солдати зараз закріпилися в селі Вербове і готують контратаку на втрачені позиції", - зазначається у матеріалі.

Військовий аналітик Bild Юліан Ріпке каже, що "зуби дракона" стримували українських солдатів лише близько доби. За його даними, у цьому ж районі ЗСУ просунулися на 2 км на схід від села Новопрокопівка.

Також Bild опублікував карту прориву.

Нагадаємо, 22 серпня воїни 47 бригади показали, як з боєм увійшли у селище Роботине на Запоріжжі, і як їх зустріли місцеві мешканці, що перебували в окупації.

Повідомлялося, що під Роботиним Силам оборони України дуже допомагали просуватися американські касетні боєприпаси. Наприкінці липня на схід від села Роботине взвод ЗСУ зазнав шквального вогню росіян. Підрозділ зв'язався по рації з командиром із проханням відійти, але натомість він наказав взводу сховатися. Після цього по сусідній позиції, де засіли росіяни, ЗСУ вдарили касетними боєприпасами.