Благодійники передали книги у бібліотечний пункт луганського хабу на Франківщині

Благодійники передали книги у бібліотечний пункт луганського хабу на Франківщині

Обласна організація “Молода Просвіта Прикарпаття” та Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Ф.Потушняка передали книги Координаційному центру допомоги ВПО з Луганщини в Івано-Франківській області.

Про це повідомляє Сєвєродонецька районна державна адміністрація.

В адміністрації нагадали, що віднедавна у Франківському хабі діє бібліотечний пункт із можливістю взяти книгу на певний термін або скористатися послугою буккросингу.

“Як і очікувалось, така форма роботи хабу одразу знайшла своїх користувачів. Звісно, що луганчани можуть скористатися послугами стаціонарних бібліотечних закладів приймаючої громади, проте прийти у хаб за гуманітарною допомогою та одночасно обрати книгу для дозвілля - це дуже зручно”, - йдеться у повідомленні.

Завдяки допомозі благодійників, додали у Сєвєродонецькій РДА, книжковий фонд пункту поступово зростає. Так, від громадської організації “Молода Просвіта Прикарпаття” та Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф. Потушняка до Франківського хабу надійшли ще 75 книжок і зараз їх загальна кількість становить понад 120 одиниць.

У “Молодій Просвіті Прикарпаття” також додали, що запропонували організовувати луганчанам вечори кіно на базі їхнього громадського простору.

"Ми щиро вдячні франківцям за прихисток і допомогу жителям Луганщини, за врахування різних потреб і запитів більш як 2,6 тисяч луганчан, які наразі перебувають на Прикарпатті, в тому числі культурних потреб. Сподіваємося на подальше співробітництво", - наголосив керівник Центру, перший заступник голови Сєвєродонецької РДА Євген Жданов.

Нагадаємо, у двох центрах надання допомоги луганським переселенцям влаштували «Буккросинг».