Сутичка із стріляниною у Дніпрі: поліція розслідує посягання на життя патрульних

Сутичка із стріляниною у Дніпрі: поліція розслідує посягання на життя патрульних

У Дніпрі відкрили кримінальне провадження за фактом посягання на життя патрульних поліцейських під час сутички 29 серпня.

Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області.

 Зазначається, що провадження відкрито за ст. 348 Кримінального кодексу України. За посягання на життя працівника поліції передбачене покарання - від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

"Обставини вчиненого 29 серпня правопорушення щодо патрульних поліцейських будуть встановлені слідчим шляхом", - йдеться у повідомленні.

Сутичка між поліцейським і цивільним у Дніпрі: що відомо

29 серпня у Дніпрі патрульні поліцейські зупинили легковий автомобіль Jaguar, підозрюючи водія у порушенні ПДР. Коли відкрилися двері авто, на пасажирському сидінні була жінка, яка відмовилася виходити з авто на вимогу поліцейських і показувати посвідчення водія. Чоловік, який на момент зупинки авто, сидів на пасажирському сидінні, вийшов з автомобіля і вступив у перепалку з поліцейськими.

У результаті виник конфлікт, який закінчився стріляниною, поліцейський вбив чоловіка. Його затримали.

30 серпня видання "Схеми" опублікувало розширене відео з нагрудних камер поліцейських.

31 серпня в ДБР в ефірі телемарафону заявили, що у слідства є відеоматеріали з камер спостережень, де зафіксовані порушення ПДР цією автівкою. В них зафіксовано стоп-кадром, що за кермом перебував чоловік. Разом з тим, в ДБР кажуть, що є відео з телефонів дітей, які знаходилися у салоні авто, де нібито на місці водія перебуває безпосередньо жінка.

Водієм Jaguar, як з'ясували ЗМІ, виявився місцевий підприємець 38-річний Джумбері Джумберович Сілогава. Чоловік був батьком двох синів та мав бізнес у Дніпрі. Під час інциденту чоловік в авто перебував із жінкою та двома дітьми.

"Схеми" встановили ім’я жінки, яка перебувала в автівці. У виданні стверджують, що це – 22-річна Тетяна Патинка. У соцмережах журналісти знайшли її фотографії. Вона не є дружиною загиблого Сілогави.