На Рівненщині прокурори відстояли вирок колаборанту з Луганської області

На Рівненщині прокурори відстояли вирок колаборанту з Луганської області

Прокурори Рівненської обласної прокуратури відстояли в апеляційному суді рішення, яким жителя Луганщини засудили за добровільне зайняття посади у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Засуджений навесні 2022 року, вже після окупації Старобільська Луганської області, вступив у злочинну змову з окупаційними військами російської федерації та контрольованими ними представниками «лнр».

У ході домовленостей він добровільно зайняв посаду «начальника відділу культури, молоді та спорту адміністрації Старобільського району лнр». Чоловік займається поширенням пропаганди російських наративів, культури та мови на території окупованого району.

Вироком Рівненського міського суду обвинуваченого засудили до 10 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування пов`язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років.

Крім того, згідно з рішенням суду, конфіскації підлягає майже 9 га землі та ¼ будинку, який перебуває у його власності.

У зв'язку з тим, що обвинувачений переховується на окупованій території, судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia (заочно).

У результаті такого спеціального судочинства кожен колаборант, який потрапляє в будь-яку цивілізовану країну, має бути затриманий та доставлений в Україну для відбування покарання.

Не погодившись із таким рішенням суду, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу.

Проте Рівненський апеляційний суд, перевіривши вирок в межах апеляційної скарги та заслухавши доводи прокурора, рішення суду першої інстанції залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення.

Нагадаємо, за роботу на окупантів та антиукраїнську діяльність судитимуть трьох колаборантів з Луганщини.