Військові літаки Іл-76 знищені дронами, запущеними з території рф, — Буданов

Військові літаки Іл-76 знищені дронами, запущеними з території рф, — Буданов

Літаки Іл-76 на Псковському аеродромі були знищені і пошкоджені безпілотниками, які запущені з території росії.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони, генерал-майор Кирило Буданов виданню The War Zone.

"Ми працюємо з території росії", - сказав Буданов, але він не став уточнювати, чи напад здійснили співробітники ГУРу, чи російські партизани. Він також відмовився повідомити, які саме безпілотники були використані та скільки.

Нові супутникові зображення також підтверджують те, що розповів Буданов про масштаби збитків, завданих під час нападу. У своїй оцінці бойових ушкоджень літаків Буданов повідомив, що "два літаки були знищені і два серйозно пошкоджені".

Видання також отримало від ГУР знімок екрана з інфрачервоної відеокамери одного з дронів, використаних під час атаки. "Зображення, надане джерелом у ГУР, показує негайний результат одного з ударів, влучаючи в те саме місце, де є пошкодження. Можливо, паливо на борту стало причиною повного згоряння двох інших літаків, але ми можемо припустити, що ціллю була та сама критична зона", - зазначає видання.

Нагадаємо, атака дронів відбулася вночі, 30 серпня, на шість регіонів центральної росії: Псковську, Брянську, Рязанську, Орловську, Калузьку та Московську області.

Дрони атакували військовий аеродром Пскова. Над містом обмежували рух повітряного транспорту. Внаслідок атаки пошкоджено чотири літаки Іл-76, повідомляли російські ЗМІ. Міноборони рф цю інформацію не коментує. За попередніми даними, в атаці на псковський аеропорт брало участь понад 10 безпілотників.

Повідомлялося, що дрони атакували також Черехінську військову базу у Пскові, місце дислокації 104-го гвардійського десантно-штурмового полку. Зазначається, що у 2022 році цей полк брав участь у військових злочинах у Бучі. 

Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав найбільший напад безпілотників на російську територію з початку війни в Україні "продовженням терористичної діяльності київського режиму".

Він заявив, що рф вивчає, чи могли безпілотники, які атакували північно-західну Псковську область, запускати з території сусідніх Естонії чи Латвії.