У “депутати” на окупованій Луганщині в більшості йдуть невідомі місцевим люди, - Власенко

У “депутати” на окупованій Луганщині в більшості йдуть невідомі місцевим люди, - Власенко

Доля місцевих у списках кандидатів на “виборах”, що окупанти проводять на Луганщині, в межах 10-20%.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів голова Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

Він нагадав, що 2 вересня на окупованій Луганщині має стартувати дострокове голосування в рамках місцевих “виборів”.

“Вони ці дострокові вибори намагатимуться проводити 10 днів до основного дня голосування для того, щоб збільшити явку. А фактично це все буде виглядати як пошуки виборців по закутках у супроводі військових. І під тиском будуть збирати необхідні показники”, - зауважив він.

За словами Власенка, до роботи на “виборах” окупанти залучають і приїжджих, і місцевих колаборантів, переважно, - з територій Луганщини, окупованих з 2014 року.

“Я думаю, що саме політичні процеси організовували заїжджі з рф безпосередньо. Навіть в більшості випадків кандидати в “депутати” - це люди, які місцевим невідомі”, - сказав голова РВА.

Місцеві кандидати, додав він, трапляються, але “мова може йти про 10-20%”.

Що стосується електорату, то, на думку Власенка, міграційні процеси серед жителів окупованих у 2022 році територій Луганщини, з “виборчим” процесом не пов’язані.

“Те, що люди заїжджають чи не заїжджають із виборами не пов’язано. Є тенденція до того, що заїжджають “зальотні”. Я думаю, їх будуть використовувати в цьому процесі”, - сказав він.

Нагадаємо, раніше Власенко повідомляв, що відновлення у Сєвєродонецьку мають передвиборчий характер.