“Підпалюють мінні поля”: журналісти NYT описали нову тактику росіян

“Підпалюють мінні поля”: журналісти NYT описали нову тактику росіян

Російські військові вигадали нову тактику, щоб зупинити просування ЗСУ. Вони спершу підпалюють мінні поля, а потім примушують бійців вийти на дорогу, яка прострілюється кулеметниками.

Про це пише "Фокус" з посиланням на матеріал "The New York Times".

Українські воїни, які беруть участь у контрнаступальній операції ЗСУ на півдні, розповіли американському виданню деякі деталі боїв. Зокрема повідомили, що робить ворог, щоб Сили оборони не подолали мінні поля.

Журналісти NYT поспілкувались з бійцями, які беруть участь у боях під Урожайним — на східній частині Запорізького відтинку фронту. Зі слів бійців, російські підрозділи вигадують нову тактику для протидії ЗСУ. Зокрема, на мінні поля виливають займисту суміш. Після чого чекають, коли підійдуть передові підрозділи та спробують почати розмінування.

Тоді ворог скидає гранату і поле займається вогнем. Далі не можливо просуватись: ЗС РФ робить "віроломні мінні поля ще більш смертоносними", написало видання.

Після того, як поля стають непрохідними, бійцям залишається один з можливих варіантів — рухатись дорогою T0158. На дорозі міни легше побачити та легше обійти. Тим часом росіяни вздовж дороги набудували бетонних бункерів, у кожному бункері — кулеметник, який тримає під вогневим контролем дорогу. Крім того, у небі патрулюють дрони.

У "Фокусі" зазначили, що на відрізку фронту, який описує NYT, не помітно автошляху T0158. Натомість є дорога Т0518 — вона тягнеться від Великих Новосілок до Урожайного, потім — до Заповітного Бажання, Старомлинівки й далі простує до Маріуполя.

Нагадаємо, українські сили досягли подальших тактичних значних успіхів у західній частині Запорізької області.