Новости налоговой

Новорічні подарунки дорожчі 573,5 грн. оподатковуються

В Головному управлінні Міндоходів у Луганській області розповіли, що з новорічних подарунків сплачується податок на доходи фізичних осіб у разі, якщо їх вартість є більшою, ніж 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Таким чином, оскільки станом на 1 січня  2013 мінімальна заробітна плата складала 1147 грн., то вартість подарунків у розмірі 573,5 грн. на місяць протягом 2013 року не оподатковується, але має бути відображена у формі 1 ДФ за ознакою доходу «160».

Що стосується дитячих подарунків, отриманих від фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування, то їх вартість не оподатковується у будь-якому розмірі та відображається у формі 1 ДФ за ознакою доходу «128».

 

Сплата ЄСВ обов’язкова незалежно від результатів господарювання

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, зазначили в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області.

У разі  несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть адміністративну відповідальність. Своєчасно не нараховані або не сплачені у строки суми ЄСВ вважаються недоїмкою.

 

Річний звіт з ЄСВ необхідно подати не пізніше 10 лютого 2014

У Головному управлінні Міндоходів у Луганській області розповіли, що фізичні особи-підприємці, в тому числі ті, які здійснюють діяльність на спрощеній системі оподаткування, зобов'язані не пізніше 10 лютого 2014  року подати до органів Міндоходів звіт про сплату єдиного внеску в 2013 році. При цьому звітним періодом для цієї категорії платників є календарний рік.

Підприємці на загальній системі оподаткування подають звіт за формою згідно з додатком 5 (титульний лист, таблиця 1) Порядку формування та подання звіту, а «спрощенці» - згідно з додатком 5 (титульний лист, таблиця 2).

Підприємці, якіпротягомзвітногоперіодупереходилизоднієїсистемиоподаткуваннянаіншу- подаютьодинзвітзгідноздодатком5 (титульнийлист, таблиці1 і2).

Заместитель начальника ГНИ в г.Северодонецке О.А.Высочина