Російські "шахеди" впали і здетонували на території країни НАТО, — МЗС України (ФОТО)

Російські "шахеди" впали і здетонували на території країни НАТО, —  МЗС України (ФОТО)

Вночі, 4 вересня, під час масованої атаки росії в районі Ізмаїльського порту на Одещині російські "шахеди" впали та здетонували на території Румунії, яка є країною НАТО.

Про це повідомляє речник МЗС України Олег Ніколенко з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

"Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО", - додав він.

Від імені МЗС України Ніколенко закликав партнерів "прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав". 

Міноборони Румунії засудило атаки на український порт, але заявило, що "шахеди" не становили прямої військової загрози для румунської території.

"Відповідальні структури міноборони в режимі реального часу відстежували ситуацію, спричинену атаками російських безпілотників, здійсненими минулої ночі на інфраструктуру морського порту Рені. Атаки безпілотників, здійснені російською федерацією, не становили прямої військової загрози нашій національній території чи територіальним водам Румунії", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, у ніч на 4 вересня армія рф атакувала Україну ударними БпЛА “Shahed-136/131” з південного та південно-східного напрямку. Усього зафіксували пуски 32 ”шахедів”, які атакували Одещину та Дніпропетровщину. Повітряні сили, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищили 23 ворожі ударні БпЛА.