У Раді пропонують скасувати відстрочку від мобілізації для студентів, яким 30 років і більше

У Раді пропонують скасувати відстрочку від мобілізації для студентів, яким 30 років і більше

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується скасувати відстрочку від мобілізації для студентів, яким 30 років і більше.

Проект закону №9672 про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" зареєструвала група нардепів 4 вересня.

Один з авторів документу - член Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки та представник президента України в парламенті Федір Веніславський. Він пропонує додати у статтю 23 такий абзац: 

"Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:  здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які за денною або дуальною формами здобуття освіти здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній Законом України "Про освіту", якщо навчання було розпочато не пізніше року досягнення здобувачем освіти 30-річного віку, а також докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти".

Нагадаємо, раніше Веніславський казав, що не вважає здобуття другої чи третьої вищої освіти підставою для відстрочки від мобілізації.

23 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що військове командування звернулося до нього з проханням дати можливість мобілізувати більше людей.

Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи цю інформацію, зауважив, що змін до мобілізації не слід очікувати. Він додав, що мобілізаційні заходи не припиняються і відбуваються згідно з планом.