Олена Зеленська дала відверте інтерв'ю BBC: "Мені потрібен мій чоловік, а не історична особа"

Олена Зеленська дала відверте інтерв'ю BBC: "Мені потрібен мій чоловік, а не історична особа"

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про емоційний вплив війни на її родину, про те, як розлуку з батьком-президентом переживають її діти.

Про це вона розповіла ВВС.

"Це може бути трохи егоїстично, але мені потрібен мій чоловік, а не історична особа", - сказала Зеленська.

Вона також розповіла про те, що родині бракує спільного проведення часу.

"Але ми залишаємося сильними, у нас є сила як емоційно, так і фізично. І я впевнена, що ми впораємося разом", - додала вона.

Коли росія вторглася в Україну в лютому 2022 року, Олена Зеленська місяцями переховувалася в секретних місцях разом зі своїми дітьми.

Свій емоційний стан на початку вторгнення вона описала як "постійне відчуття адреналіну". Минув час, вона виявила, що необхідно заспокоїтися і почати жити в «існуючих умовах».

"Ми з чоловіком не живемо разом, сім’я розлучена. У нас є можливість бачитися, але не так часто, як хотілося б. Мій син сумує за батьком", — розповіла Олена Зеленська.

Однак, за її словами, невизначеність життя на війні обійшлася її дітям емоційною ціною.

"Мені боляче дивитися, що мої діти нічого не планують. У такому віці молодь. Моїй доньці 19. Вони мріють про подорожі, про нові відчуття, емоції. У неї немає такої можливості. Є обмеження в часі в тому, що ви можете собі дозволити, вони існують, і ми якось намагаємося жити в них", - додала вона.

Зеленська розмірковує, що ніколи не мріяла про те, щоб її чоловік став "історичною постаттю", якою він є сьогодні, кажучи, що сумувала за ним і потребувала, щоб він стояв поруч з нею як її чоловік.

Попри те, що це може бути "егоїстичним" бажанням, Олена Зеленська сказала, що президент "справді має енергію, силу волі, натхнення та впертість, щоб пройти цю війну".

"Я вірю в нього. І я його підтримую. Я знаю, що у нього достатньо сил. Для будь-якої іншої людини, яку я знаю, я думаю, ця ситуація була б набагато важчою. Він дійсно дуже сильна і витривала людина. І ця стійкість це те, що нам усім зараз потрібно", - додала вона.

Нагадаємо, перша леді України Олена Зеленська збирає третій Саміт перших леді і джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen. Цього року він буде присвячений ментальному відновленню українців.