«Партійні функціонери», які беруть участь у псевдовиборах на Луганщині, отримали підозри від СБУ

«Партійні функціонери», які беруть участь у псевдовиборах на Луганщині, отримали підозри від СБУ

СБУ повідомила про підозру двом очільникам «регіональних представництв» парламентських партій рф на тимчасово окупованій території Луганщини.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Одним із підозрюваних є «председатель совета регионального отделения партии «справедливая россия – патриоты – за правду» в лнр» Геннадій Тараканов.

Фігурант очолив луганський «філіал» російської політсили у лютому 2023 року. Тоді він зазначив, що створення «регіонального відділення» партії є кроком на шляху до інтеграції з рф.

Активну інформаційну діяльність, спрямовану на всебічну підтримку агресора, він проводить з лютого 2022 року.

Другим зловмисником є координатор «луганского регионального отделения политической партии лдпр – ліберально- демократической партии россии» Максим Уваров, який обійняв цю посаду наприкінці 2022 року.

Правопорушник передавав окупаційним підрозділам у Луганській області вантажі з «допомогою», які надходили з рф «партійними каналами» лдпр. У зв’язку з цим він уже отримав від СБУ підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Наразі обидва «партійні функціонери» ведуть активну передвиборчу інформаційну роботу, спрямовану на втягування мешканців захоплених районів України у російські політичні процеси та легалізацію окупаційної влади та через псевдовибори.

Вони систематично беруть участь у телеефірах, публічних та медійних заходах, висловлюють підтримку діям очільника кремля й збройним формуванням країни-терориста.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (організація заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України).

Правопорушникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

“Триває документування незаконної діяльності лідерів інших осередків російських парламентських партій на тимчасово захопленій території Луганської області. Найближчим часом їм також  повідомлять про підозру у вчиненні злочинів проти національної безпеки України”, - наголосили в СБУ.

Нагадаємо, cеред кандидатів на “виборах”, які окупанти проводять у Сєвєродонецьку, багато невідомих людей. Місцеві колаборанти очолюють списки.