Сєвєродонецький район отримає свою символіку: триває обговорення

Сєвєродонецький район отримає свою символіку: триває обговорення

Сєвєродонецька РДА запустила громадське обговорення щодо затвердження символіки Сєвєродонецького району. У рамках процесу 5 вересня провели інтернет-конференцію.

Про це повідомляє Сєвєродонецька районна державна адміністрація.

«По завершенню другого етапу децентралізації на адміністративній мапі України з’явився новий район – Сєвєродонецький, відповідно, без своєї символіки. Так чи інакше, але наразі район не має свого герба, тому я ініціював процес його створення і затвердження. Можливо, хтось вважає, що це не на часі. Натомість у нас є бачення, що ми маємо бути в активному очікуванні деокупації Луганщини й район повинен мати усю передбачену українським законодавством символіку», - зауважив на заході голова Сєвєродонецької РДА – начальник РВА Роман Власенко.

Повідомляється, що за основу зображення майбутнього герба взяті ключові елементи територій, що увійшли до складу Сєвєродонецького району.

У ході обговорення до районної адміністрації надійшли пропозиції та зауваження, зокрема, від представників Українського Геральдичного Товариства. Вони сформували зауваження до змісту описової частини герба, до колористики, композиції та оформлення.

Також, додали у РДА, пропозиції від громад озвучили представники Рубіжанської, Сєвєродонецької та Лисичанської міських військових адміністрацій.

«Ми опрацюємо всі надані зауваження та орієнтовно через три тижні вийдемо на фінальний етап створення головного символу нашого району», - наголосив Власенко.

З додатку до проєкту розпорядження

З текстом проєкту розпорядження голови Сєвєродонецької РДА - начальника РВА «Про затвердження символіки Сєвєродонецького району Луганської області» можна ознайомитись на вебсторінці Сєвєродонецької РДА у розділі «Оголошення».

Нагадаємо, міська військова адміністрація планує запустити масштабне опитування щодо варіантів перейменування Сєвєродонецька.