Ердоган назвав Путіна "дорогим другом" констатуючи, що "кінця війни в Україні на обрії не видно"

Ердоган назвав Путіна "дорогим другом" констатуючи, що "кінця війни в Україні не видно"

Президент Туреччини Реджеп ТайЇп Ердоган після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним назвав його "дорогим другом", а також висловився щодо війни в Україні.

Про це йдеться в заяві Ердогана і в його інтерв'ю CNN Tukr.

"Ми завершили наш візит до Сочі на запрошення президента росії, мого дорогого друга пана Путіна. Ми хочемо продовжити зростання обсягу нашої торгівлі, яка зараз становить 69 мільярдів доларів. Спільними зусиллями наша мета досягти 100 мільярдів доларів", - сказав Ердоган.

Він додав, що позиція Туреччини щодо війни, яка триває в Україні, є чіткою.

"З першого дня ми завжди захищали мир, діалог і дипломатію. Ми наполегливо працювали, щоб не допустити подальшого кровопролиття. Замість того, щоб посилювати проблему та підливати масла у вогонь, ми намагалися забезпечити, щоб обидві сторони зустрілися на спільній основі. На жаль, війна, яка триває вже 1,5 роки, не завершилася. На обрії також немає обнадійливої ​​перспективи миру", - заявив Ердоган.

Він вкотре повторив, що Туреччина готова зробити свій внесок у встановленні миру.

"Так само ми продовжуватимемо нашу роль фасилітатора, як у таких питаннях, як обмін полоненими та Запорізька атомна електростанція", - додав він.

Нагадаємо, 4 серпня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган перебував з одноденним візитом до рф у Сочі і зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним.

Під час зустрічі з Ердоганом Путін заявив, що для відновлення "зернової угоди" рф вимагає зняття частини санкцій щодо постачання російського зерна та добрив на європейські ринки, а також підключення російського аграрного банку до системи SWIFT.

Ердоган заявив, що турецька сторона підготувала новий пакет пропозицій з ООН, "який передбачає значний прогрес". Ердоган також заявив, що "Україні, звичайно, потрібно пом'якшити свій підхід, щоб зробити спільні кроки з росією".

Міністр МЗС України Дмитро Кулеба назвав вимоги росії шантажем.