У Шотландії на підлітків з України напали з ножем через те, що вони — українці: одного поранили

У Шотландії на підлітків з України напали з ножем через те, що вони українці: одного поранили

У столиці Шотландії Единбурзі група невідомих напала на трьох українських підлітків. За даними поліції, це сталося на етнічному підґрунті.

Про це повідомляє BBC.

Підлітки, двоє 13-річних і один 15-річний, постраждали після того, як у ніч на неділю до них підійшла група з восьми молодих людей у ​​темному одязі. Один із 13-річних підлітків отримав ножове поранення, інший із рваною раною вуха, а 15-річний отримав удари кулаками.

Поліція перевіряє камери відеоспостереження, щоб знайти винних у нападі. Також поліцейські звернулися по допомогу до потенційних свідків інциденту, який стався близько 20:30.

Детектив Кейт Фейрберн сказав: "Я знаю, що під час нападу в цьому районі були люди, і я прошу їх зв’язатися з нами, щоб отримати будь-яку інформацію, яку вони можуть мати. Звертаємось по деталі щодо групи молодих людей, які були одягнені в темний одяг. Можливо, ви бачили їх десь ще? Ви бачили, як вони втікають? Будь-яка маленька інформація може допомогти нам ідентифікувати тих, хто відповідальний за ці напади".

Постраждалим хлопцям надали допомогу в лікарні, а про подію повідомили в поліцію в понеділок.

Нагадаємо, 1 вересня Bild писав, що у Німеччині в місті Айнбек чоловік напав на дітей з України через те, що вони говорили українською. У прокуратурі повідомили, що десятирічний хлопчик грався з дітьми, коли до них підійшов перехожий. Він обурився, діти що розмовляють між собою українською, тому що вони "повинні говорити російською". Потім він сказав, що це Україна почала війну.

Чоловік смикнув дівчинку за волосся, схопив десятирічного хлопчика і перекинув його через поручні моста в канал. Дитина забилася о залізні балки, прикріплені до мосту, вона отримала травму голови і лівої ноги. Поліція розслідує справу про замах на вбивство.