Китайська співачка заспівала російську "Катюшу" на руїнах драмтеатру Маруполя: в МЗС відреагували

Китайська співачка заспівала російську "Катюшу" на руїнах драмтеатру Маруполя: в МЗС відреагували

Російська окупаційна влада запросила у Маріуполь китайських блогерів, серед яких і оперна співачка Ван-Фан, яка заспівала на руїнах Драмтеатру російську пісню "Катюша".

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Сподіваюсь, духу понад 600 вбитих росіянами маріупольців настільки сподобалось, що вони будуть переслідувати її жахами все життя", - написав він у Telegram.  

МЗС України відреагувало на подію, речник Олег Ніколенко назвав виконання китайською "оперною співачкою" Ван-Фан пісні "Катюша" "прикладом повної моральної деградації".

"Ба більше, за наявною інформацією, до тимчасово окупованого міста прибула група китайських блогерів. Їхній приїзд є незаконним. Він грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями", - зазначив Ніколенко.

Він додав, що "Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян в Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста".

"МЗС України ініціює заборону в‘їзду до України для всіх цих китайських "гастролерів", - зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, у березні 2022 року російський воєнний літак скинув бомбу на драмтеатр Маріуполя, біля якого великими буквами було написано слово "Діти".У драмтеатрі знаходився гуманітарний штаб, там переховувалися сотні мирних жителів з дітьми.