Зеленський анонсував у 2024 році індексацію пенсій і підвищення мінімальної зарплати

Зеленський анонсував у 2024 році індексацію пенсій і підвищення мінімальної зарплати

Президент України Володимир Зеленський анонсував на 2024 рік "суттєву індексацію пенсій" і підвищення мінімальної зарплати.

Про це він сказав у своєму зверненні, зазначаючи, що провів нараду з премʼєр-міністром Шмигалем і міністром фінансів Марченком щодо бюджету наступного року.

"Окреслив основні параметри – те, що повинно бути пріоритетами в бюджеті держави", - зазначив Зеленський.

"Звичайно, буде суттєва індексація пенсій – плануємо на березень, як це і передбачено законом. Але крім цього всього, ми робимо дуже важливий економічний акцент у бюджеті. Ми додаємо стимулювання економіки: виробництв, робочих місць, інвестицій – того, що потрібне, аби Україна могла швидше відновитись", - додав він.

Зеленський заявив, що доручив Шмигалю "підготувати основу для того, щоб у першому півріччі наступного року підвищити мінімальну зарплату в Україні".

Першим пріорітетом у держбюджеті 2024 року Зеленський назвав оборону і безпеку з фінансуванням "щонайменше на рівні цього року". Також у пріоритеті оборонно-промисловий комплекс – виробництво зброї в Україні, зокрема дронів. Окремий бюджетний пріоритет – це підтримка ветеранів.

Нагадаємо, з першого січня 2023 року мінімальна зарплата в Україні складає 6700 грн. Витрати України на безпеку та оборону у 2023 році перевищать 1 трильйон гривень і складуть 54% від усіх планових видатків держбюджету.