Двом пособникам окупантів з Луганщини загрожує до 12 років тюрми та конфіскація майна

Двом пособникам окупантів з Луганщини загрожує до 12 років тюрми та конфіскація майна

Співробітники СБУ задокументували діяльність двох пособників російських окупантів, які сприяють політичній та економічній інтеграції в рф тимчасово захопленої території Луганщини.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Одною із фігурантів є жителька Лисичанська, колишня помічниця місцевого депутата. Одразу після окупації міста її призначили заступницею начальника «гуманитарного центра «единая россия».

Як пояснили в СБУ, під приводом видачі населенню гуманітарної допомоги ці «центри» здійснюють незаконну паспортизацію мешканців Луганщини та ведуть масштабну піар-кампанію правлячої політсили країни-терористки. Вони проводять масові заходи на підтримку політики путіна та Z-агресії, у яких беруть участь депутати держдуми та російські пропагандисти.

Другий зловмисник очолює «муниципальное унитарное предприятие лнр «СТАРСЕРВИС города Старобельска».

Це підприємство окупанти визначили як єдиного постачальника населенню та юридичним особам Старобільська платних комунальних послуг – електромонтажних та ландшафтних робіт, водопостачання та водовідведення, вивезення відходів, поховань та ін.

Суб’єкт господарювання зареєстрований у федеральній податковій службі рф. Із зібраних коштів він сплачує окупантам податки в рублях.

Діяльність цих осіб кваліфікували за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України – пособництво державі-агресору.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі, до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та можливу конфіскацію майна.

Наразі матеріали справ уже перебувають на розгляді в судах. Пособників ворога оголосили у розшук.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, шістьом посадовцям з Луганщини, які перейшли на бік ворога, загрожує до 10 років тюрми.