На Лимано-Куп’янському напрямку немає боєзіткнень, проте окупанти не припиняють обстріли, – Євлаш

На Лимано-Куп’янському напрямку немає боєзіткнень, проте окупанти не припиняють обстріли, – Євлаш

На Лимано-Куп’янському напрямку відзначається затишшя через відсутність боєзіткнень, але росіяни продовжують завдавати вогневих ударів з різних видів озброєння.

Про це в ефірі телеканалу “Рада” повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

“На Лимано-Куп’янському напрямку ми відзначаємо затишшя, але лише в тому плані, що там поки що не відбувається бойових зіткнень, проте противник не полишає й надалі завдавати вогневих ударів, зокрема артилерійських, використовуючи реактивні системи залпового вогню, ствольні, також авіацію”, – сказав він.

За його словами, за минулу добу відбулося 514 обстрілів на цьому напрямку по позиціям українських захисників та 11 разів противник застосовував свою авіацію. 48 окупантів вдалося ліквідувати за минулу добу українським оборонцям, а також знищити низку різної техніки.

Зокрема, це – танк Т-72, самохідну гаубицю «Мста-С» і ще дві «Мста-Б», РСЗВ «Ураган» та дві системи «Град», два БПЛА «Ланцет», легкий броньований тягач і вантажівку з боєприпасами противника.

Нагадаємо, раніше Євлаш повідомляв, що росіяни зосередили увагу на Серебрянському лісництві та здійснили понад 90 обстрілів за добу.