У Старобільській РДА відзвітували про суму, яку громади витратили на поповнення матеріальних резервів

У Старобільській РДА відзвітували про суму, яку громади витратили на поповнення матеріальних резервів

Громади Старобільського району витратили 13,6 млн гривень на закупівлю генераторів, польових кухонь, обігрівачів та іншого обладнання, яке знадобиться для пунктів незламності на деокупованих територіях.
 
Про це повідомляє Старобільська районна державна адміністрація.
 
“Розуміючи проблеми, з якими прийдеться зіткнутись після звільнення територій, військові адміністрації населених пунктів Старобільського району, готуючись до деокупації, сформували матеріальні резерви”, - йдеться у повідомленні.
 
За інформацією відділу фінансів Старобільської РВА, на 2023 рік громади району запланували видатки на поповнення матеріального резерву в розмірі 25,6 млн грн.  Станом на 1 вересня 13,6 млн грн із зазначеної суми використані.
 
“Видатки спрямувались на закупівлю генераторів, бензину, дизельного пального, сирени сповіщення повітряної тривоги, польових кухонь, обігрівачів, рацій, ємкостей для питної води та інше необхідне обладнання, що надасть можливість оперативно розгорнути пункти незламності на деокупованих територіях та надавати усю необхідну допомогу мешканцям”, - повідомили у районній адміністрації.
 
Нагадаємо, у Сєвєродонецькій МВА пояснили, навіщо комунальні підприємства громади закуповують спецтехніку.