Громада Луганщини перейменує вулиці, назви яких пов’язані з рф

Громада Луганщини перейменує вулиці, назви яких пов’язані з рф

При Гірській міській військовій адміністрації почала роботу Комісія з питань перейменування топонімів, розташованих на території населених пунктів громади.

Про це повідомляє Гірська МВА.

19 вересня провели перше засідання Комісії під головуванням заступника начальника міської військової адміністрації Олексія Невечері.

Він зазначив, що у Гірській громаді перейменують ряд вулиць та провулків, назви яких пов’язані з країною-агресоркою, відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні й деколонізацію топонімії».

“Заступники начальника військової адміністрації, керівники структурних підрозділів, освітяни та активна громадськість, які входять до складу Комісії, обговорили перейменування топонімів Гірської громади, назви яких не відповідають нормам, встановленим в Україні, та які пов'язані з комуністичним тоталітарним режимом. У підсумку напрацьований алгоритм подальшої роботи Комісії. Усі напрацювання топонімічної комісії будуть виноситися на громадські слухання на офіційному вебсайті Гірської міської ВА”, - йдеться у повідомленні.

Наразі члени комісії отримали доручення детально опрацювати перелік вулиць і провулків, що потребують перейменування, та підготувати відповідні матеріали на наступну нараду.

Нагадаємо, Сватівська МВА також має наміри перейменувати ряд вулиць та провулків у населених пунктах громади.