ДБР затримало військових ТЦК на Львівщині, які 6 днів морили голодом чоловіка, змушуючи його пройти ВЛК

ДБР затримало двох військових ТЦК на Львівщині, які 6 днів морили голодом чоловіка, змушуючи його пройти ВЛК

ДБР затримало двох працівників військкомату Самбору Львівської області, які морили голодом, били та знущалися з цивільного чоловіка, змушуючи його пройти військово-лікарську комісію.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що затримані заступник начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соцпідтримки та військовослужбовець-водій цього відділу. Бюро називає їх "причетними до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату".

"19 вересня 2023 року військовослужбовець-водій побив громадянина, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же день", - йдеться у повідомленні.

Також працівники ДБР встановили, що військові утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року.

"Вони морили його голодом, били та знущалися аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 вересня у мережі з'явилося відео, як військовослужбовець у Самбірському ТЦК Львівської області б'є цивільного чоловіка і погрожує зброєю. Також є ще одне відео, на якому чоловік у крові розповідає на камеру, що він з Харкова і його протягом шести днів утримують у ТЦК. У Львівському обласному ТЦК не спростували цю інформацію і заявили, що з'ясовують деталі інциденту. ДБР і Офіс Генпрокурора заявили, що відкрило кримінальне провадження за фактом знущань у військкоматі Самбору.