У Польщі пригрозили заборонити ще більше продуктів, якщо українська влада загострить конфлікт

У Польщі пригрозили заборонити ще більше продуктів, якщо українська влада загострить конфлікт

Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький відповів на намір уряду України ввести ембарго на польські овочі і фрукти.

Про це він сказав Polsat News, повідомляє Bankier.pl

Моравецький, на запитання, чи розчарований він заявами Києва щодо запровадження ембарго на деякі польські овочі, відповів: "Я попереджаю українську владу, тому що – якщо вони таким чином загострять цей конфлікт – ми додамо більше продуктів до заборони на ввіз на територію Республіки Польща".

Нагадаємо, 12 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна звернеться в арбітраж Світової організації торгівлі через зернове ембарго Польщі.

Заступник міністра економіки, торговельний представник України Тарас Качка заявив, що Україна найближчими днями запровадить ембарго на цибулю, помідори, капусту та яблука з Польщі.

Президент Польщі Анджей Дуда 19 вересня у Нью-Йорку на брифінгу прокоментував зернове питання, порівнявши Україну "з потопаючим, який може втопити рятівника".

"Зерновий конфлікт" між Україною і Польщею загострився після того, як Польща, всупереч рішенню Єврокомісії, в односторонньому порядку відмовилася скасовувати ембарго на ввіз українського зерна та інших продуктів з 15 вересня.