Президентка Єврокомісії вражена тим, як Україна проводить реформи і може швидко вступити в ЄС

Президентка Єврокомісії вражена тим, як Україна проводить реформи і може швидко вступити в ЄС

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна швидко просувається в реформах і може швидко стати членом Європейського Союзу.

"Я вражена тим, як Україна проводить дуже складні реформи, поки вона веде війну", — сказала вона в інтерв’ю у вівторок увечері на Bloomberg Television у Нью-Йорку.

"Якщо вони триматимуть темп — а я бачу, що вони абсолютно мотивовані — це вирішальний момент", - додала вона.

Вона підкреслила, що процес базується на заслугах, і відмовилася запропонувати конкретні терміни, але сказала, що переконана, що Київ врешті-решт досягне успіху у своїй заявці на членство.

Фон дер Ляєн, яка керує виконавчим органом ЄС, також сказала, що вона впевнена, що блок зможе виконати свою обіцянку цієї весни щодо поставки Україні 1 мільйона боєприпасів протягом 12 місяців.

"Ми дуже сильно просуваємо галузь, військово-промислову базу", – сказала вона. "Цьому приділяється велика увага. Ми докладаємо всіх зусиль і наполегливо працюємо, щоб досягти результату".

Нагадаємо, 17 серпня віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що Україна до жовтня не виконає на 100% всі сім критеріїв Єврокомісії, однак сподівається, що переговори про вступ можуть розпочатися у грудні.

13 вересня міністр сільського господарства Польщі Роберт Телюс заявив, що якщо українське зерно не буде заблоковано, "Польща не погодиться на вступ України до ЄС".

Читайте також: Politico пояснює, яку "скриньку Пандори" відкриє приєднання України до ЄС.