Суд призначив максимальне покарання двом митникам-колаборантам з Луганщини

Суд призначив максимальне покарання двом митникам-колаборантам з Луганщини

Тернопільський міськрайонний суд визнав винними та заочно засудив до 15 років позбавлення волі двох жителів Луганщини, працівників митниці на тимчасово окупованій території України за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

Прокурор довів у суді, що громадянка України у лютому-квітні 2022 року пішла на співпрацю з ворогом. Вона добровільно обійняла посаду начальника «митного поста «Мілове» Державного митного комітету ЛНР», пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному правоохоронному органі при Старобільській окупаційній адміністрації.

В іншому провадженні, відповідно до зібраних слідством доказів, мешканець Старобільського району Луганської області у квітні 2022 року теж погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора й добровільно обійняв посаду «головного інспектора митного посту «Старобільськ» «державного митного комітету «ЛНР» та виконував обов’язки, покладені на нього окупаційною адміністрацією.

Строк відбування покарання засудженим рахуватимуть з моменту їх затримання.

Вироки ще не набрали законної сили.

Також засуджених на 15 років позбавлять права обіймати посади в правоохоронних органах. України та в органах державної влади й конфіскують в дохід держави усе належне їм майно.

Зауважимо, що злочини, передбачені ч. 7 ст. 111-1 ККУ, караються позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, за процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області двом псевдоначальникам структурних підрозділів «міграційної служби» та «митниці» «лнр» повідомили про підозру у колабораційній діяльності.