“Вагнерівці” повертаються на війну в Україні, – ISW

“Вагнерівці” повертаються на війну в Україні, – ISW

Роз'єднані контингенти “Групи Вагнера” повертаються воювати в Україну. Вони, ймовірно, матимуть незначний вплив на бойові можливості росії.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що “вагнерівці” не принесуть повного набору ефективності, яку ПВК “Вагнера” мала як унітарна організація під керівництвом Євгенія Пригожина та засновника Дмитра Уткіна.

“Джерело, пов’язане з “Вагнером”, стверджує, що близько 500 співробітників “Вагнера”, включно з тими, хто відмовився брати участь у повстанні “Вагнера” 24 червня, приєдналися до нової невідомої організації, організованої колишнім керівником відділу кадрів “Вагнера”, і, ймовірно, повернуться в Україну, щоб воювати на південному фланзі. Бахмута”, – йдеться у повідомленні.

ISW раніше спостерігав за повідомленнями про те, що начальник відділу кадрів ПВК “Вагнера” (раніше він називався Вадим В. “Хрусталь”) намагається завербувати бійців “Вагнера” в нову ПВК для дій в Африці.

“Ці звіти вказують на те, що війська Вагнера роздроблені й навряд чи зможуть об’єднатися в єдину бойову силу чи вплинути на бойові можливості росії, якщо повернуться до бойових дій в Україні”, – зазначили в Інституті.

Нагадаємо, раніше розвідка Великої Британії повідомляла, що Білорусь може фінансувати ПВК “Вагнера”.