У Німеччині не очікують вступу України в ЄС раніше 2029 року: "Сам Євросоюз має змінитися"

У Німеччині не очікують вступу України в ЄС раніше 2029 року

Головний кандидат від Соціально-демократичної партії Німеччини на виборах до Європарламенту Катаріна Барлі каже, що не очікує, що Україна приєднається до ЄС до наступних виборів до Європарламенту у 2029 році.

Про це повідомляє Spiegel.

"Якщо ми нічого не змінимо в Європейському Союзі, я не бачу, що це відбудеться", - сказала Барлі.

Однак наводити цифри зараз немає сенсу, додала вона.

"Ми маємо думати не лише про Україну, а й про Європейський Союз, який також має бути здатний прийняти цю країну", – підкреслила Барлі. Україна – дуже велика країна".

Політик СДПН зазначила, що тільки український сільськогосподарський сектор настільки великий, що, виходячи з чинних правил, сільськогосподарські субсидії ЄС отримуватимуть лише Україна та ще одна країна. "Ми повинні змінитися, якщо ми хочемо прийняти такі країни, як Україна", – наголосила Барлі. 

Нагадаємо, за даними Bloomberg, очікується, що наступного місяця Європейська комісія рекомендуватиме розпочати багаторічний процес вступу України в ЄС. Видання пише, що після того, як комісія надасть свою рекомендацію, лідери ЄС повинні будуть її підписати, швидше за все, на саміті в грудні. Після цього Україна приступить до тривалої процедури завершення реформ і приведення себе у відповідність із законодавством ЄС у понад 30 сферах, включаючи верховенство права та економіку. Ці зміни зазвичай тривають понад десять років.