Судитимуть окупаційного ректора далівського університету

Судитимуть окупаційного ректора далівського університету

СБУ завершила розслідування та передала до суду матеріали на ректора окупаційного «Луганського університету ім. Даля», який допомагав росіянам організовувати «референдум».

Про це повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Слідчі СБУ зібрали докази того, що ректор брав участь у зверненні «від громадськості» до ватажка терористів Пасічника з ініціативою проведення «референдуму» про приєднання самопроголошеної «лнр» до рф.

Під час незаконного голосування фігурант надав приміщення університету під розміщення виборчої дільниці та виборчої комісії.

Фігурант знімався у пропагандистських сюжетах для російських та окупаційних ЗМІ аби показати, як влада загарбників «дбає» про людей та «покращує» життя місцевого населення.

Мешканця Луганська звинувачують у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), на нього очікує ув’язнення на строк від 10 до 12 років.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Зазначимо, що «Луганський університет ім. Даля» створений окупантами на базі Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля. Очолює окупаційний виш Віктор Рябічєв. Він також бере активну участь у політичному житті «лнр», зокрема, окупаційні змі називають його представником регіонального відділення партії «єдина росія». 

Раніше повідомлялося, що окупаційному ректору луганського медуніверситету повідомили про підозру.