Луганчанин потрапив до списку кращих вчителів планети

Луганчанин потрапив до списку кращих вчителів планети

До ТОП-50 найкращих вчителів планети за версією премії Global Teacher Prize увійшли двоє українців.

Про це повідомляє Global Teacher Prize Ukraine.

Ними стали переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021 Артур Пройдаков та фіналістка премії Global Teacher Prize Ukraine 2019 Людмила Таболіна (Харків). Обидва вчителі викладають українську мову та літературу.

Раніше у Global Teacher Prize Ukraine розповіли, що Артур Пройдаков народився у Кадіївці (колишній Стаханов), яка зараз знаходиться на окупованій частині Луганщини. У 2007 році він вступив до Луганського університету імені Тараса Шевченка, а в листопаді 2014 року був змушений покинути дім через війну. Зараз Артур працює у Києві.

“Під менторством Артура школярі невеликих міст складають ЗНО на 190+ балів, вже після першого року в університеті знаходять роботу в SMM або копірайтингу та мимоволі закохуються в сучасну українську літературу. Під час занять він проводить опитування у телеграм-каналі, навчає учнів SMM-менеджменту та створює приємний мікроклімат для навчання за допомогою ігор. Мрія Артура — побудувати культурний міст між людьми з Заходу та Сходу України за допомогою міжобласних подорожей. Він переконаний, що завдяки стиранню бар’єрів між українцями буде легше протидіяти пропаганді ззовні”, - написали про нього організатори премії.

Нагадаємо, лікарі з Луганщини отримали медичний «Оскар».