Як Україна зможе використовувати ракети Taurus. Відповідь представниці Бундестагу

Як Україна зможе використовувати ракети Taurus. Відповідь представниці Бундестагу

Німеччина має якнайшвидше передати Україні крилаті ракети Taurus. А українці мають повне право атакувати військові об’єкти на російській території будь-якою зброєю незалежно від її походження. 

Про це заявила голова оборонного комітету німецького парламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерман в інтерв’ю виданню Berliner Morgenpost, пише УНІАН.

"Ми повинні негайно доставити Taurus, тому що прицільним використанням крилатих ракет українська армія може серйозно порушити російські поставки. Кожен з нас зважує свої дії. Але ви також можете продовжити страждання, надто довго вагаючись", – заявила Штрак-Ціммерманн, коментуючи тривалі вагання Берліна щодо надання зброї Україні.

На запитання, чи вважає вона правомірними українські удари німецькими крилатими ракетами по території росії, Штрак-Ціммерманн відповіла ствердно.

"Міжнародне право також дозволяє Україні атакувати військові об’єкти на території російського агресора. Абсолютно незалежно від того, де була виготовлена зброя і хто її постачав", – підкреслила вона.

Нагадаємо, Bild назвав три причини, чому Шольц не передає Україні далекобійні ракети Taurus.