У Києві стартувало засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ

У Києві стартувало засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ

У Києві 2 жовтня розпочалося засідання Ради міністрів Європейського союзу із закордонних справ, яке є першою в історії зустріччю представників міністерств усіх 27 держав-членів поза межами ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель у своєму Twitter напередодні старту заходу зазначив, що "майбутнє України – усередині ЄС".

"Сьогодні я скликаю міністрів закордонних справ ЄС у Києві на першу в історії зустріч усіх 27 держав-членів за межами ЄС", – сказано у повідомленні.

Глави МЗС країн ЄС здійснюють не анонсований візит до Києва для неформальної зустрічі для демонстрації підтримки України, яка відбиває повномасштабну військову агресію РФ.

Як очікується, основними темами порядку денного зустрічі 2 жовтня буде:

  • інтеграція України до Євросоюзу,
  • демонстрація підтримки,
  • підбиття підсумків деяких важливих заходів, таких як військова допомога Заходу та подальше посилення санкцій проти РФ.

На полях заходу глави МЗС ЄС зустрінуться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським.

"Ми очікуємо, що під час переговорів у Києві міністри закордонних справ проведуть змістовне обговорення зобов'язань у галузі безпеки", – повідомив журналістам представник ЄС.

Нагадаємо, команда Міжнародного валютного фонду на чолі з заступником директора Європейського департаменту МВФ Умою Рамакрішнан прибула до Києва у неділю, 1 жовтня.