Через спалах захворюваності мешканців деокупованих територій Луганщини обстежать на туберкульоз та гепатит

Мешканців деокупованих територій Луганщини обстежать на туберкульоз та гепатит

Луганська обласна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу вирішила провести обстеження мешканців деокупованих територій на туберкульоз та гепатит.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

За словами Генерального директора Луганського обласного медичного центру соціально небезпечних інфекційних хвороб Романа Нужного, у зв’язку із воєнними діями серед жителів області спостерігається спалах захворюваності на туберкульоз та гепатити «В» і «С». Проте, у медзакладах достатньо швидких тестів для виявлення інфікованих осіб.

Відповідне обстеження, крім Центру соціально небезпечних інфекційних хвороб, можна пройти у Сєвєродонецькій та Лисичанській міських лікарнях.

«На період воєнного часу рада працює в онлайн-режимі, але це не відміняє завдань, які вона вирішує. Зокрема, проведення обстежень щодо виявлення соціально небезпечних хвороб. Насамперед на деокупованих територіях, мешканці яких вже понад рік змушені фактично жити у підвалах через постійні ворожі обстріли», – зазначила заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Нагадаємо, раніше попри загострення військової ситуації в деокупованих селах Луганщини люди отримали пенсії та грошову допомогу від Міжнародної організації з міграції.