За організацію псевдовиборів отримала підозру функціонерка “виборчкому лнр”

За організацію псевдовиборів отримала підозру функціонерка “виборчкому лнр”

СБУ повідомила про підозру заступниці голови «виборчої комісії лнр».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Служба безпеки продовжує встановлювати осіб та документувати діяльність організаторів незаконних «виборів», проведених за вказівкою кремля на Луганщині. Серед ключових підозрюваних в організації протиправного «електорального процесу» - «заступниця голови виборчої комісії лнр».

Цей орган окупаційної адміністрації спеціально створений у 2015 році для підготовки та проведення референдумів та виборів в інтересах окупантів. Члени «комісії» обіймають в угрупованні «лнр» державні посади та діють за безпосереднього керівництва цвк рф та представників адміністрації президента рф.

Фігурантка добровільно обійняла посаду «заступника голови виборчої комісії лнр» у липні 2023 року й відтоді займалася підготовкою псевдовиборів на тимчасово окупованій території Луганської області.

Зокрема, організувала навчання для представників російських партій, зареєстрованих в «лнр», з питань фінансування виборчої кампанії, реєстрації кандидатів, порушень «виборчого законодавства» тощо. Супроводжувала підготовку до «голосування», фактично виконуючи функцію спікера «виборчої комісії».

10 вересня зловмисниця провела підсумкове засідання «виборчої комісії лнр», на якому підтвердили проведення незаконних «виборів» на тимчасово окупованій території Луганської області та затвердили їхні результати.

Окупаційна чиновниця підозрюється у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади, а також в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Їй загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Триває досудове розслідування, яке проводить слідчий підрозділ ГУ СБУ за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, СБУ встановила 15 колаборантів, які готували нові «вибори» рф на окупованій Луганщині.