Маккарті порівняв путіна з Гітлером після своєї історичної відставки у Конгресі США

Маккарті порівняв путіна з Гітлером після своєї історичної відставки у Конгресі США

Ексспікер Палати представників у Конгресі США республіканець Кевін Маккарті після своєї відставки порівняв російського диктатора володимира путіна з німецьким Адольфом Гітлером.

Про це він повідомив під час брифінгу після голосування, пише Liga.

Він сказав, що підтримує передання озброєння Україні.

"Це означає не надсилання їм грошей, а озброєння України. Мене справді непокоїть довгострокова перспектива", — сказав Маккарті.

Він зазначив, що "те, що відбувається навколо, дуже схоже на 1930 роки" минулого століття.

"Багато дій, які робить путін, дуже схожі на дії Гітлера. Але зараз ми маємо щось ще гірше, ніж те, що сталося в 1930 роки", — заявив Маккарті.

Нагадаємо, 3 жовтня представник Республіканської партії Метт Гетц вніс пропозицію про усунення Маккарті з посади спікера, звинувативши того в укладенні "таємної угоди для України" з демократами та президентом Байденом для ухвалення законопроєкту щодо короткострокового фінансування.

Того ж дня Палата представників проголосувала за усунення Маккарті з посади спікера. Це перший такий випадок в історії США. Тепер необхідно буде обрати нового спікера, проте немає чіткої альтернативи, яка б мала підтримку, необхідну для отримання посади.

Сам Маккарті сказав, що багатьом республіканцям, які голосували проти нього, він допоміг обратися до Конгресу. У Білому домі заявили, що попри те, що відбувається в Конгресі, більшість законодавців продовжують підтримувати Україну.

Читайте також: Bloomberg порівняв війну путіна в Україні з уроками Другої світової: "Зупинити Гітлера в 1938 році було б дешевше"