«Я ніколи себе не визнаю винною», - Волченко про рішення суду

«Я ніколи себе не визнаю винною», - Волченко про рішення суду

Відсторонити від посади начальницю відділу освіти Сєвєродонецької МВА Ларису Волченко та призначити запобіжний захід у вигляді застави розміром 322 тисячі гривень. Таке рішення ухвалив Дніпровський апеляційний суд.

Про це повідомляється у сюжеті «Суспільного».

Сторона захисту Лариси Волченко подавала дві апеляційні скарги: скасувати рішення суду першої інстанції про відсторонення та змінити запобіжний захід, заставу, на особисте зобов'язання. Ларису Волченко підозрюють у ймовірній розтраті бюджетних грошей в особливо великих розмірах.

«Вважаю це брудною фальсифікацію, в якій, можливо, є особисті мотиви, оскільки не можна так відверто подавати спотворені факти», - підкреслила Волченко на засіданні суду.

Вона попросила змінити запобіжний захід на особисте зобов’язання. Скаргу залишили без задоволення. Заставу залишили без змін.

Що стосується рішення суду першої інстанції щодо відсторонення від посади, його Волченко теж апелювала. Бо, за її словами, з 11 людей, що працювали в апараті, залишилося 4. Запити, документація оформлюються електронним ключем керівника. Тож процес може зазнати перешкод.

Цю скаргу задовольнили частково. Від посади відсторонили до 5 листопада 2023 року.

«Я ніколи себе не визнаю винною, тому що ми робили все для того, щоб діти, які залишилася на тимчасово окупованих територіях, у час, коли наше місто розгромлювалося загарбниками, були нагодовані. Якщо треба – будемо звертатися вище. До Європейського суду, До Державного бюро розслідування», - каже Волченко.

Нагадаємо, за даними слідства, навесні 2022 року чиновники Сєвєродонецької МВА замовили заморожену продукцію для харчування людей, які перебували в укриттях шкіл міста. Слідчі встановили, що 42 тони заморожених м’ясних продуктів на адресу гуманітарного штабу Сєвєродонецької міської ВЦА не були доставлені. Збитки склали 3 мільйони гривень.