Лисогор і Гайдай висловилися щодо доцільності відновлення міст та підприємств луганського регіону

Лисогор і Гайдай висловилися щодо доцільності відновлення міст та підприємств луганського регіону

Очільник Луганської ОВА Артем Лисогор переконаний, що відновлення міст та інфраструктури на деокупованих територіях слід розглядати в контексті стратегічної важливості й людського потенціалу.

Про це він заявив під час дискусійної панелі “Майбутнє українського Донбасу”, повідомляє LB.ua.

“Є думка, що вщент зруйновану Попасну не варто відбудовувати. Але не слід забувати, що Попасна була, скажімо, водною артерією, яка живила велику частину Луганської області. Тому відновлювати її в якомусь вигляді доведеться”, - сказав він.

Лисогор додав, що постійно спілкується з громадянами, у тому числі з мешканцями Попасної, які проживають на Дніпропетровщині. Під час зустрічей основний їхній запит був про відновлення.

“Можливо, не так, як раніше, але в себе вдома. Те саме кажуть люди, які виїхали з Луганщини ще в 14 році. Багато хто хоче повернутися”, – зазначив керівник ОВА. 

Своєю чергою колишній очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, який також брав участь у дискусії, зауважив, що зарано говорити про те, яких міст не відновлюватимуть. Але він, пише видання, погодився з недоцільністю відбудови старої, ще радянської промисловості.

“У всьому потрібен здоровий глузд. Такий підхід дасть максимальний результат. Наприклад, “Азот” відновлювати в тому вигляді, в якому він був, немає сенсу – це радянська махіна, економічно невигідна. Але говорити зараз про те, що ми якісь населені пункти не будемо відновлювати, в жодному разі не можна”, – сказав Гайдай.

Він також запропонував рухатися від великих міст до малих – тоді, мовляв, буде зрозуміло, потрібно якісь з них відновлювати чи ні.

Нагадаємо, при Луганській облдержадміністрації створюють робочу групу «Прозорість і відкритість» щодо контролю за використанням коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії.