Окупанти на сході намагаються інтенсифікувати бойові дії, однак зазнають втрат, – Євлаш

Окупанти на сході намагаються інтенсифікувати бойові дії, однак зазнають втрат, – Євлаш

На Лимано-Куп’янському напрямку російські війська минулої доби активно застосовували авіацію та намагалися йти у наступ. Проте українські військові стримали противника та завдали йому втрат у живій силі та техніці.

Про це в ефірі “1+1” повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

“На Лимано-Куп’янському напрямку противник 16 разів використовував свої штурмовики Су-35, Су-25, гелікоптери К-52. Ймовірно, це пов’язане з тим, що противник зараз нарощує зусилля на цьому напрямку, намагається там інтенсифікувати бойові дії та компенсувати брак артилерії, якої раніше поніс великі втрати. Тому зараз там щодо зменшення кількості обстрілів з авіації говорити не доводиться”, – сказав він.

За словами Євлаша, 546 разів окупанти били по позиціях українських захисників та інтенсифікували свої наступальні дії. Зокрема, 19 бойових зіткнень відбулося на Лимано-Куп’янському напрямку, з них 13 – на Куп’янському, 6 – на Лиманському.

“Ми стримуємо ворога, завдаємо йому потужного вогневого ураження з усіх наявних видів озброєння. Нам вдалося ліквідувати 245 окупантів та ряд важкої військової техніки”, – також розповів начальник пресслужби.

Українські військові за добу знищили ще 10 російських танків, переважно це Т-72 та декілька одиниць Т-80. А також – п'ять бойових броньованих машин, три гармати "Мста-С", дві - Д-30, одну протитанкову гармату "Рапіра", два автомобілі ворога та антену зв’язку, яку противник використовував для обміну інформацією.

Нагадаємо, раніше Ілля Євлаш повідомляв, що росіяни йдуть у лобові атаки та б’ють рекорди з обстрілів на Лимано-Куп’янському напрямку.