Міні-котельні, які окупанти встановлюють у Сєвєродонецьку, “покриють” 10% від потреби в опаленні, – Власенко

Міні-котельні, які окупанти встановлюють у Сєвєродонецьку, “покриють” 10% від потреби в опаленні, – Власенко

У Сєвєродонецьку окупанти встановили лише декілька міні-котелень – це приблизно 10% від потреби. 

Про це в ефірі “1+1” повідомив керівник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко.

“Якщо брати Сєвєродонецьк, то там певні успіхи все ж таки є. Вони намагаються встановити там декілька міні-котелень. Є інформація, що щось намагаються робити на теплотрасах, але судячи з цих тенденцій, які ми спостерігаємо, то це все просто вирізається на металобрухт, тому що навіть великі централізовані котельні не готові: вони теж або дуже пошкоджені, або теж вирізаються на металобрухт”, – пояснив Власенко.

Також, за його словами, населені пункти Сєвєродонецького району, окрім Сєвєродонецька, окупанти до зими взагалі не готують. Пропонують населенню це зробити за власний рахунок.

“Наразі, якщо взяти за скобки безпосередньо Сєвєродонецьк, то всі інші населені пункти фактично до зими не готові й не готуються. Людям запропоновано відновлювати своє житло самотужки. І єдине, що їх очікує, це тверде паливо (дрова або вугілля) або максимум електроенергія і газ у будинках. Централізованого опалення не буде. Якихось відновлювальних робіт не проводиться. Об’єкти соціальної інфраструктури, скоріш за все теж будуть без опалення”, – розповів він.

Нагадаємо, раніше Роман Власенко повідомляв, що у Сєвєродонецьку цієї зими не буде централізованого опалення.