Продукти, гігієна, одяг, іграшки та послуги фахівців: як працюють кремінські гумхаби

Продукти, гігієна, одяг, іграшки та послуги фахівців: як працюють кремінські гумхаби

Понад 1000 продуктових наборів отримали минулого тижня переселенці Луганщини у Кремінських гуманітарних хабах.

Про це повідомляє Кремінська міська рада.

У Рівному видавали та фасували продуктові набори, родини з дітьми отримували дитяче пюре. Безкоштовні консультації відвідувачам надавали ЛОР та сімейний лікар.

У Київському хабі тривала видача продуктів, а також одягу б/у та іграшок з Європи. ВПО приймали юрист БФ «Право на захист», психолог, фахівець Пенсійного фонду України, педіатр.

У Дніпрі внутрішньо переміщеним особам видали продуктові набори, а також підгузки та вологі серветки для немовлят, цинкову мазь для лежачих людей (від IRC). Прийом громадян провели фахівець Пенсійного фонду України, юристи, медики, психолог (в режимі онлайн). Для найменших відбулися уроки з розвитку мовлення та декоративно-вжиткової студії «Чудова майстерня». Діяла також ігротека «Грай та розвивайся», «Буккросинг».

У Луцькому хабі видавали продукти та вівсяні пластівці (від благодійників), переселенців з Луганської області консультували психолог і терапевт.

В Андрушівці видавалися продуктові набори та відбувся обмін книгами «Буккросинг».

У хабах та в телефонному режимі спеціалісти Кремінської міської військової адміністрації щодня надають консультації внутрішньо переміщеним особам з питань компенсації за пошкоджене та зруйноване майно.

Телефони хабів:

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відтепер, щопонеділка та щопʼятниці у координаційному центрі підтримки ВПО Луганщини (Кремінська МВА) у Дніпрі переселенців безкоштовно консультуватимуть ще два фахівці.