До Всесвітнього дня психічного здоровʼя українцям пропонують безкоштовні психологічні консультації

 До Всесвітнього дня психічного здоровʼя укрїнцям пропонують безкоштовні психологічні консультації

 
У рамках естонсько-українського проєкту Spokiy всі повнолітні особи, які зараз проживають на території Україні, можуть отримати безкоштовну психологічну допомогу.

Про це «Сєвєродонецьк онлайн» повідомили у НГО «Мондо».

Проєкт реалізується естонськими організаціями Mondo та Leleka за фінансової підтримки ESTDEV (Естонського центру міжнародного розвитку).

«Його мета – підтримати якомога більше українців. Адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), до чверті населення України перебуває в групі ризику розвитку серйозних проблем з ментальним здоровʼям. Водночас зростає попит на психологічну допомогу», - зазначили організатори.

Якщо ви хочете підтримати чи відновити своє ментальне здоров'я, вам пропонують пройти безкоштовні психологічні консультації.

Що потрібно для того, щоб отримати допомогу?

  • зайти за посиланням,
  • пройти тестування (анкета була розроблена міжнародним науковим комітетом DocuMental),
  • зареєструватися на прийом (обрати день і час із запропонованих).

Як надається допомога?

Після реєстрації на електронну пошту вам надійде лист з підтвердженням бронювання і посиланням на онлайн-прийом.

Після онлайн-зустрічі з лікарем на електронну пошту ви отримаєте висновок, де будуть написані рекомендації + рецепт у разі призначення.

Кому надається допомога?

Повнолітнім особам, жителям України.

Хто лікарі проєкту?

11 українських психотерапевтів та психологів з багаторічним досвідом проведення консультацій. Більше про команду проєкту можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, День психічного здоров’я або ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Свято покликане звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини та підтримки людей з подібними захворюваннями.