Удар по селищу Гроза: кількість загиблих збільшилася, росія назвала вбивство понад 50 людей "законною ціллю"

Удар рф по селищу Гроза: кількість загиблих знову збільшилася, яка реакція росії

Криміналісти ідентифікували вже 53 загиблих під час ракетного удару по Грозі на Харківщині.

Начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов розповів, що кількість загиблих офіційно збільшилася на дві людини, повідомляє "Суспільне".

Він додав, що ці дані не остаточні, бо ДНК-експертизи тривають і п'ятеро людей досі вважаються зниклими безвісти.

"Ми ідентифікували станом на зараз 53 людини, які загинули. Тому можна заявити, що на сьогодні у нас збільшилася кількість загиблих. А враховуючи ще неідентифіковані частини тіла та заяви про безвісти зниклих — остаточна кількість може збільшитися", — сказав Болвінов.

Він відзначив, що загалом поліція отримала 22 заяви про зниклих безвісти.

"Всі заяви були відпрацьовані. Чотири заяви не підтвердилися, бо ми знайшли людей. 13 ми ідентифікували серед трупів. П'ятеро нині зниклі безвісти", — розказав Болвінов.

Ввечері 9 жовтня постійний представник Росії при ООН Василій Небензя назвав “законною ціллю” ракетний удар окупантів по селу Гроза на Харківщині, в результаті якого загинули 52 місцевих жителі. Небензя виправдав удар тим, що в населеному пункті відбувався похорон “одного з високопоставлених українських націоналістів” і там були присутні “інші військові”. 

Нагадаємо, 5 жовтня росіяни завдали удару по кафе-магазину у селищі Гроза на Харківщині. 52 людини загинули, у тому числі 6-літня дитина. У кафе відбувалися поминки по померлому односельчанину.

Як з'ясувалося пізніше, люди поминали військовослужбовця Андрія Козира, який загинув у березні 2022 року під Попасною і був похований на Дніпропетровщині, оскільки селище Гроза було в окупації. Його син Денис, також військовий, вирішив перепоховати батька. Саме цього дня, 5 жовтня, росіяни здійснили обстріл під час якого загинув Денис Козир, його дружина, мати, її батьки і ще 47 людей.

Деяких загиблих вже поховали 8 жовтня.

Речник російського диктатора путіна Дмитро Пєсков, коментуючи удар по Грозі, заявив, що "...росія не завдає ударів по цивільному населенню, а працює по скупченню військових і армійського керівництва".