Кремінські художники написали нові картини експозиції «50 картин дітей Незламної України», яку невдовзі відкриють у США

Кремінські художники написали нові картини експозиції «50 картин дітей Незламної України», яку невдовзі відкриють у США

Вихованці Кремінської художньої школи у співпраці із МГО «Міжнародна освітньо-культурна Асоціація» взяли участь у благодійній мистецькій програмі Всеукраїнського пленеру «Діти і мистецтво для України».

Про це повідомляє Кремінська міська рада.

Як розповіла директорка КЗ «Кремінська ХШ» Світлана Гарькавець, з 24 вересня по 7 жовтня 2023 року 50 юних художників із 6-ти областей України (Донецької, Луганської, Київської, Запорізької, Чернігівської та Волинської) здійснили подорож на Закарпаття.

Діти мали нагоду отримати нові знання і мистецькі навички, познайомитися з історією та культурою цього регіону. Там вони написали нові виставкові картини експозиції «50 картин дітей Незламної України», яку невдовзі відкриють у США. У числі дітей, які взяли участь у Всеукраїнському пленері, п’ять учнів Кремінської художньої школи.

«За час подорожі діти відвідали безліч цікавих місць Закарпаття: музей «Старе село» та замок в Ужгороді, замок «Паланок» та Білий палац князів Ракоці в місті Мукачево, де розташована Мукачівська дитяча художня школа імені Міхая Мункачі, замок графів Шенборнів. Новим творчим досвідом стало відвідування Закарпатського обласного художнього музею імені Йосипа Бокшая та Будинок Мункачі з відкритою там експозицією виставки «Три покоління Ерделі». Яскравим враженням у дітей залишився відпочинок у аквапарку «Карпатія» міста Мукачево», – зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що картину учениці 8 класу Кремінської художньої школи (викладач Ірина Маркова) Дар'ї Гончаренко придбав високопосадовець в Албанії (Тирана).