Хаб для луганських ВПО на Одещині надає продукти та консультації різних спеціалістів – які послуги можна отримати

Хаб для луганських ВПО в Одеській області надає продукти та консультації різних спеціалістів – які послуги можна отримати

Координаційний центр допомоги ВПО з Луганської області в Одеській області з 16-го по 20-те жовтня видав 458 продуктових наборів. А також сформував 600 продуктових наборів на видачу.

Про це повідомляє Щастинська РДА.

Зазначено, що у центрі щодня в телефонному режимі надається консультація з юридичних питань працівником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної військової адміністрації.

З понеділка по середу щотижня з 10.00 по 14.00 юрист працює в ХАБі. За тиждень надали юридичну допомогу 4 особам.

У понеділок працює фахівець Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, за тиждень отримали консультацію 6 осіб.

Вівторок-п’ятниця працюють представники Лисичанського та Сєверодонецького центру зайнятості. За тиждень отримали консультацію 8 осіб.

Також надає адміністративні послуги ЦНАП Лисичанської територіальної громади. За тиждень отримали послугу 2 особи.

Четвер – працює психолог, консультацію отримали 3 особи.

П’ятниця – веде прийом сімейний лікар, юристи(IRS), перукар:

- сімейний лікар - 23 особи отримали консультацію, та ліки.
- 4 особи отримали консультацію юриста (IRS).
- перукар – послугу отримали – 4 особи.

Крім того, хаб працює з представниками Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні з питання безкоштовного поселення ВПО у готелі на 5 діб з харчуванням.

Також продовжується робота з представниками Одеського національного економічного університету щодо поселення ВПО з Луганської області у гуртожитку університету за 1200 грн. в місяць (койко-місце).

Нагадаємо, у хабах Попаснянської громади за тиждень допомогли двом тисячам переселенців з Луганщини.