Німецький Rheinmetall і "Укроборонпром" створюють підприємство з виробництва зброї, — Politico

Німецький Rheinmetall і "Укроборонпром" створюють підприємство з виробництва зброї, — Politico

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 24 жовтня, мають оголосити про створення нового спільного підприємства між концерном Rheinmetall і українським оборонним підприємством "Укроборонпром".

Про це повідомив Politico міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин.

В інтерв’ю Камишин заявив, що західним країнам необхідно прискорити виробництво ракет, снарядів і військових безпілотників якомога ближче до лінії фронту.

"Вільний світ має виробляти достатньо, щоб захистити себе", - сказав Камишин під час місії до столиці Німеччини, щоб переконати виробників зброї інвестувати в Україну. "Ось чому ми повинні виробляти більше та кращої зброї, щоб бути в безпеці".

Нинішня потужність заводу була жалюгідною, стверджує він. "Якщо зібрати всі світові потужності для виробництва зброї, для виробництва боєприпасів, цього буде недостатньо для цієї війни», — сказав Камишин про поточний стан вздовж понад 1000 кілометрів активної лінії фронту України.

Оскільки Армія оборони Ізраїлю продовжує завдавати ударів по Газі, а бойові дії набирають обертів уздовж лінії зіткнення в Україні, армії спалюють боєприпаси зі швидкістю, якої не бачили десятиліттями. Політики запитують, чи можуть західні союзники підтримати обидві країни системами ППО та артилерією одночасно.

Відповідь, каже Камишин, полягає в тому, щоб почати будувати виробничі потужності вже зараз. "Те, що зараз відбувається в Ізраїлі, показує і доводить, що оборонна промисловість у всьому світі є місцем для інвестицій протягом десятиліть", – сказав він.

За словами Камишина, Україна, яка раніше була великим військовим центром Радянського Союзу, зараз намагається збільшити виробництво бронетехніки, боєприпасів і систем ППО, і хоче, щоб західні партнери  у це виробництво інвестували.

Нагадаємо, за даними видання Bild, Міністерство оборони Німеччини "б'є на сполох": у бюджеті ФРН на 2024 рік не вистачає понад п'ять мільярдів євро на допомогу Україні.