Шмигаль розповів, над чим працюватиме німецько-українське оборонне підприємство

Шмигаль розповів, над чим працюватиме німецько-українське оборонне підприємство

Німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" утворили спільне підприємство.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль, який перебуває на шостому Німецько-українському економічному форумі, його головна тема – залучення німецьких інвестицій в економіку України.

Спільне підприємство здійснюватиме обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також на цьому підприємстві проходитиме локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

"ТОВ "Рейнметал – Українська оборонна промисловість" зареєстровано 18 жовтня. Радий оголосити про це під час Німецько-українського бізнес-форуму в Берліні", - сказав Шмигаль.

"Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу", - додав він.

DW нагадує, що 28 вересня Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дало дозвіл Rheinmetall на створення спільного підприємства з "Укроборонпромом". Тоді німецький концерн заявляв, що спільне підприємство буде розташоване в Києві та працюватиме використовувати в Україні.

На першому етапі планується технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів, переданих Збройним силам України (ЗСУ) Німеччиною, а на наступних - спільне виробництво окремих видів продукції Rheinmetall в Україні.

Нагадаємо, міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин в інтерв'ю  Politico заявив, що західним країнам необхідно прискорити виробництво ракет, снарядів і військових безпілотників якомога ближче до лінії фронту.