Учитель з Луганщини увійшов до десятки фіналістів світової премії Global Teacher Prize 2023 (ВІДЕО)

Учитель з Луганщини увійшов до десятки фіналістів світової премії Global Teacher Prize 2023 (ВІДЕО)

Луганчанин Артур Пройдаков увійшов до десятки найкращих вчителів світу за версією премії Global Teacher Prize 2023.

Про це йдеться на офіційній сторінці премії у Facebook.

Десятку фіналістів оголосив британський актор Стівен Фрай.

Разом з Артуром Пройдаковим у ТОП-10 увійшли педагоги з Канади, Індії, Гани, Чилі, Південної Африки, США, Франції, Великої Британії та Пакистану.

«Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї десятки. Це надихає й мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усе правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни», - прокоментував своє досягнення Артур для Global Teacher Prize Ukraine.

Артур Пройдаков народився у Кадіївці (колишній Стаханов), яка зараз знаходиться на окупованій частині Луганщини. У 2007 році він вступив до Луганського університету імені Тараса Шевченка, а в листопаді 2014 року був змушений покинути дім через війну. Зараз Артур працює у Києві.

Довідково.

Премія Global Teacher Prize 2023 проводиться у партнерстві з ЮНЕСКО та Dubai Cares. Переможець премії отримає 1 мільйон доларів. Його ім’я оголосять 8 листопада під час Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі.

Нагадаємо, до ТОП-50 найкращих вчителів планети за версією премії Global Teacher Prize увійшли двоє українців: переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021 Артур Пройдаков та фіналістка премії Global Teacher Prize Ukraine 2019 Людмила Таболіна (Харків).